Faluvége

November 13-án nyílik Pilló Ákos Faluvége című fotókiállítása a Mai Manó Galériában. A kiállítást megnyitja: Haris László fotóművész, a Magyar Művészeti Akadémia tagja. Kurátor: Szarka Klára fotótörténész. Közreműködik: Orbán Johanna népdalénekes, Verset mond: Papp Endre, a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatója. A megnyitón Bartók Béla nagydobronyi gyűjtéseiből hallhatnak dalokat a résztvevők. A kiállítás a Magyar Művészeti Akadémia támogatásával jött létre.

Pilló Ákos csöndes és szerény módon, de szívós elszántsággal fotografálja az őt körülvevő világ rejtettebb mozzanatait. Született dokumentarista. Figyel, értelmez, elemeire bontja, majd újra összerakja a nyers látványt. A periféria legszélén élők nehéz és korántsem idilli életét minden hamis érzelgősségtől mentesen, de mély átérzéssel ábrázolja. (Szarka Klára)

Pilló Ákos 1977-ben született Nyíregyházán. 1999-ben dokumentumfilmesként kezdte pályafutását. Számos díjnyertes dokumentumfilmet készített, főként a társadalom perifériájára sodródott emberekről, továbbá fontosnak tartja a még létező hagyományok felkutatását és megörökítését is. Több évig televíziós operatőrként tevékenykedett. 2006-ban ösztöndíjas hallgatóként Gödöllőn szerzett kommunikáció-technikai mérnök diplomát. 2009-től kezdett el komolyabban foglalkozni a fotográfiával, azóta több, hosszú távú projekten is dolgozik.

Helyszín: Mai Manó Ház, Napfényműterem
Időpont: 2014. november 13. 17:30

A kiállítás megtekinthető 2014. november 14. és december 7-e között, hétköznap 14 és 19 óra, hétvégén 11 és 19 óra között a Mai Manó Galériában.