Pályázat az AIPS Fiatal Riporterek nyári programjára

Az AIPS (Nemzetközi Sportújságíró Szövetség) a bakui szervező bizottsággal karöltve kitünő lehetőséget kínál hat fiú és hat leány fiatal sportriporternek arra, hogy a nyáron (június 12–28.) Azerbajdzsánban megrendezésre kerülő Európai Játékokon – éles bevetés közben – szerezzenek tapasztalatokat egy világversenyen folytatott médiamunkáról.

18 és 26 év közötti fiatalok jelentkezését várják, akik lehetnek még diákok, gyakornokok vagy már állásban levők. A kiválasztottaknak 20 sportágról kell majd tudósítaniuk az elektronikus és a nyomtatott sajtó, illetve az online média számára. A kiválasztottak napi munkái az AIPS és a szervező bizottság hivatalos honlapjain jelennek meg. Ebben az oktatási programban az AIPS mentorai és kitűnő nemzetközi szakértők lesznek a fiatal résztvevők segítségére. Ez már a 8. ilyen jellegű, a maga nemében egyedülállónak számító gyakorlati képzés, amelyet az AIPS szervez és irányít.

A beküldendő pályázati csomagnak tartalmaznia kell a jelentkező önéletrajzát. A pályázónak egy maximum 500 karakteres írást kell benyújtania arról, hogy miért érzi fontosnak a pályázaton való indulását és arról, hogy mit vár ettől az all-around képzéstől a bakui játékok alatt. Szükség van még egy úgy nevezett covering letter-reis, amely az önéletrajz és a motivációs levél rövid összegző formája. A pályázatot tovább erősítheti két támogatói referencia levél, valamint a korábbi munkákat bemutató felsorolás.

A jelentkezőtől elvárás az, hogy az írás, fotózás, videózás és online területeken is otthonosan mozogjon, akkor is, ha valamelyik nem a szakterülete. A munkához szükséges technikai felszerelést mindenkinek vinnie kell magával (laptop, fényképezőgép, videókamera). A pályázaton résztvevőknek azMSÚSZ-nél kell jelentkezniük és a pályázatokat a magyar szövetség továbbítja az AIPS felé. A jelentkezési határidő április 10.

A pályázónak érvényes úti okmánnyal kell rendelkeznie. illetve írásban és szóban riportképesnek kell lennie angol nyelven. A sikeres jelentkezőt májusban értesíti az AIPS, majd az útiköltségét, szállás és étkezési költségeit magára vállalja a bakui tartózkodás során, valamint fedezi a biztosítást is.

További információ: Dobor Dezső, AIPS elnökségi tag

dobord001@yahoo.co.uk

Köszönjük az infót Habos Dorottyának!