Komáromy Gábor-ösztöndíj

A Cook Communications és a Mathias Corvinus Collegium (MCC) a 2016/2017-es tanévben is ösztöndíjat hirdet Komáromy Gábor emlékére. A Cook Communications teljes körű kommunikációs szolgáltatást nyújtó PR-ügynökség, amely irodáival Budapesten, Prágában, Szófiában, Bukarestben és Varsóban van jelen.

A Komáromy Gábor-ösztöndíjat 2010-ben alapította a Cook Communications és az MCC, ezzel ösztönözve a média kritikus megközelítését, és segítve a gyakorlatorientált újságíróképzést. A pályázat nyitott minden nappali tagozatos egyetemi vagy főiskolai hallgató számára, képzési területtől függetlenül. Az ösztöndíj keretében felajánlott pénzügyi támogatás összesen 1200 euró, amelyből a nyertes pályázó 900 euró ösztöndíjban részesül, munkájához mentori segítséget kap egy tapasztalt, nemzetközi közegben jártas újságírótól, valamint felvételt nyer az MCC média/kommunikáció szakirányára. Az MCC Komáromy Gábor Média Könyvtár 300 euróhoz jut könyvek és folyóiratok beszerzése céljából.

A 2016/2017-es Komáromy Gábor-ösztöndíjat annak a pályázónak ítéli oda a bizottság, aki véleményük szerint a legvonzóbb projekttervet nyújtja be. A projekttervnek a témakörköz kapcsolódó, konkrét történet ismertetése is része. A témakörtől függetlenül (legyen az politika, üzlet, sport, gazdaság, kultúra, tudomány stb.) a pályázatnak választ kell adnia arra, hogy miért éppen az adott témát szeretné feldolgozni a pályázó, miért tartja azt fontosnak és aktuálisnak, és miért fogja a történet az olvasókat is érdekelni.

A sikeres pályázónak egy minimum háromrészes cikksorozatot kell elkészítenie megadott határidőre, magyar és angol nyelven, amely a magyar és nemzetközi médiában publikálható.

Az ösztöndíjra olyan pályázók jelentkezését várjuk, akik valamely felsőoktatási intézmény nappali tagozatos alap- vagy mesterképzésen tanuló hallgatói, illetve kiváló angoltudással rendelkeznek és elkötelezettek az újságírás iránt. A pályázathoz angol és magyar nyelven kell benyújtani a pályázó motivációs levelét, önéletrajzát és a tervezett projekt rövid szinopszisát, melynek az alábbiakat kell tartalmaznia:
- a projekt ismertetését, a történet és a hírérték szempontjából;
- a pályázó által tárgyalandó legfontosabb kérdéseket;
- a három cikk elkészítésének tervezett ütemezését;
- a főbb forrásokat, melyekre a pályázó támaszkodni kíván a munkája során.

A pályázatokat a joe.cook@cook-comm.com és a GKS@mcc.hu email címre kérjük elküldeni. A pályázatok benyújtásának határideje: 2017. január 5. A beérkezett pályamunkák alapján kiválasztott pályázók januárban szóbeli interjún vesznek részt, amelyen a bírálóbizottság előtt részletesen kell bemutatniuk a projekttervüket.

További információért, kérjük, jelentkezzen az alábbi elérhetőségeken: 

Cook Communications
Joe Cook
Tel.: + 420. 602 683230
Email: j.cook@cook-comm.com

Mathias Corvinus Collegium
Gacsályi-Varga Éva
Tel.: +36. 30. 235 3766
Email: egacsalyi@mcc.hu

komaromy.mcc.hu
http://www.mcc.hu